Aktuelt

Nyheter og fagartikler innen økonomi og ledelse

slutt på overflødige rapporteringskrav

Regjeringen vil ha slutt på overflødige rapporteringskrav for norske virksomheter

Nå utarbeides en strategi for å forenkle hverdagen til norske bedrifter.

Mange norske virksomheter opplever at kravene til rapportering inn til myndighetene stjeler mye tid fra bedriften. Tid som heller kunne blitt brukt til verdiskapende aktivitet i bedriften. Nå har Regjeringen besluttet at de skal utarbeide en strategi som skal forenkle hverdagen for små- og mellomstore bedrifter, og spare næringslivet for ti milliarder kroner innen 2021.

Regjeringens mål: Forenklinger for ti milliarder kroner

Små- og mellomstore virksomheter er ryggraden i næringslivet i Norge, gjennom å sikre arbeidsplasser og et bærekraftig velferdssamfunn. Mange opplever at de har store og overveldende krav til rapportering.

Regjeringens mål er å spare offentlig og privat næringsliv for tid og penger, gjennom å redusere administrative kostnader. Foreløpig er målet å legge en strategi for disse forenklingene. Forenklingene er estimert å spare inn ti milliarder kroner innen 2021. Mesteparten vil være til stor glede for Norges mange små- og mellomstore virksomheter.

Vil du ha bedre rapporteringsverktøy for økonomien i bedriften? Hos Accountor får du tilgang til den nyeste programvaren innen regnskap, og bistand fra regnskapsførere når det trengs. Ta kontakt med oss i dag for å finne et Accountor-kontor nær deg.

Næringsministeren ønsker ikke å belaste næringslivet med overflødige rapporteringskrav

Deler av strategien vil gå ut på at ingen virksomheter skal måtte levere de samme opplysningene til offentlige myndigheter mer enn én gang.  

Strategien vil også se nærmere på kompetanseutvikling, blant annet at de små bedriftene har tilgang på rett kompetanse, at lønnsomme prosjekter får tilgang til nødvendig kapital og at de små og mellomstore bedriftene har mulighet til å være med på å tilby varer og tjenester opp mot det offentlige på lik linje med de større.  

 

Vil du lese mer om dette temaet? Sjekk ut denne artikkelen: Har virksomheten din fått varsel om bokettersyn? Dette innebærer det

Dunder Adventures AS slet med å få oversikt over økonomien i selskapet. Da de byttet til Accountor som regnskapsfører fikk de på plass automatiserte løsninger, som gjorde at Dunder fikk bedre tid til å drive med sin kjernevirksomhet. Les om Dunder sin historie her.

Kilde: Regjeringen

Spørsmål?

Har du spørsmål eller ønsker å vite mer om Accountor? Ta kontakt med oss!