Aktuelt

Nyheter og fagartikler innen økonomi og ledelse

kontrollere årsoppgaven

Nå er det på tide å kontrollere årsoppgaven

Mange har allerede mottatt årsoppgave fra arbeidsgiver, og for andre er den like rundt hjørnet. 

En kontroll av årsoppgaven så snart du har fått tilgang til den kan spare deg for mye tid og frustrasjon når skattemeldingen kommer 4. april.

Dersom du avdekker feil i årsoppgaven er det viktig at du melder fra om endringene som bør gjøres så snart som mulig. På den måten sørger du for at opplysningene i skattemeldingen er riktige.

Hvem mottar man årsoppgave fra? 

Årsoppgave mottar man fra arbeidsgiver og andre som har utbetalt lønn, feriepenger eller pensjon i 2018. Det er opplysningene i årsoppgaven som rapporteres til Skatteetaten, og danner grunnlaget for skattemeldingen som mottas 4. april.  

I tillegg mottar man også sammenstillingsoppgaver fra banker, forsikringsselskap, barnehage, skolefritidsordning og eventuelt NAV, som også danner grunnlaget for informasjon i skattemeldingen. Opplysninger i sammenstillingsoppgavene bør på lik linje med årsoppgave fra arbeidsgiver kontrolleres slik at de stemmer.  

Har du oppdaget feil i årsoppgaven?  

Feil i årsoppgavene vil føre til feil i skattemeldingen, som videre kan føre til feil skatteberegning. Sørg for å kontrollere årsoppgaven nå, slik at du kan melde fra om eventuelle feil til avsender. Det vil gi korrekt informasjon i skattemeldingen, dersom Skatteetaten for korreksjonene tilsendt innen 1. mars.

Trenger du hjelp til å kontrollere årsoppgaven, eller haster det å få på plass årsoppgjøret? Accountor har erfarne regnskapsførere som er klare til å løse oppgavene i din bedrift, raskt og effektivt. Ta kontakt med oss her for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg.

Vil du lese mer om lignende tema? Sjekk ut denne nyttige artikkelen: Fristene for årsoppjøret i 2019

Kilde: Skatteetaten

Spørsmål?

Har du spørsmål eller ønsker å vite mer om Accountor? Ta kontakt med oss!